کودکانی که در خواب حرف می زنند

کودکانی که در خواب حرف می زنند

گفتار در خواب نیز در بین کودکان و بزرگسالان شایع است؛ و احتمال دارد شامل چند واژه و گاهی نیز شرح حال زندگی و علایق فرد باشد اما رویاها و اسرار مهم زندگی در این حال آشکار نمی شود. حرف زدن در خواب گاه ممکن است با وحشت زدگی شبانه و راه رفتن در خواب همراه باشد؛ و اگر به تنهایی بروز کند خود به خود درمان می شود و نیازی به درمان نیست.

 

علل احتمالی حرف زدن کودک در خواب

 

عادت خواب نامناسب در کودک ممکن است باعث ایجاد این اختلال شود. مثلا بسیاری از کودکان برای خوابیدن به پستانک، آغوش مادر، تخت والدین، شیر خوردن با شیشه یا از سینه عادت دارند.

حرف زدن در خواب زمانی به صورت مشکل مطرح می­شود که باعث بیداری اعضای خانواده شود که می­توانید از راهکارهای زیر برای رفع این مشکل استفاده کنید:

  • قبل از رفتن کودکتان به خواب به مدت یک تا دو ساعت آنها را از عوامل تحریکی و مهیج نظیر برنامه های تلویزیونی دور کنید
  • آن را نادیده بگیرید:

در بیشتر موارد هر چه به حرف زدن کودک کمتر توجه کنید، احتمال اینکه زودتر خاتمه پیدا کند بیشتر می­شود. به صدا توجه نکنید و روز بعد اصلا اسمی از آن نبرید.

  •  کودک را سر وقت بخوابانید و به مدت زمان خواب او توجه شود و تنها در صورت لزوم خواب ظهر را به برنامه ی خواب کودکتان بیفزایید.
  •  بسیاری از کودکان می­توانند با صداهای موزون پیوسته ای مثل صدای پنکه ، تیک تاک ساعت و یا صدای آهنگ به آهستگی به خواب روند البته از صداهای مشابه نیز می­توان برای از بین بردن صدای خیابان و سایر صداها استفاده کرد.
  •  معمولا اگر برای کودکان قصه بگویید و یا این که قسمت های مختلف بدن آنها را مثل دستها و پیشانی نوازش کنید، به خواب فرو می روند.
  • مکان خوابیدن افراد را تغییر دهید:

اگر حرف زدن کودک باعث ناراحتی افراد می شود، می توانید اتاق آنها راجدا کنید و یا درب اتاق آنها را ببندید.

  •  کارهای دیگری مانند درآغوش گرفتن عروسک یا خرس عروسکی قبل از خواب رفتن و یا دادن یک خوراکی سبک قبل از خواب رفتن به خوب خوابیدن آنها کمک می­کند.
  • علت را جستجو کنید:

اگر حرف زدن ناشی از اثر هیجان بیش از حد است سعی کنید بازیهای سنگین یا کتک کاری و فعالیت فیزیکی او را قبل از خواب قدغن کنید. برنامه های تلویزیون را کنترل کنید تا کودک در اثر تماشای برنامه های آن بیش از حد تحریک نشود. بعد از یک روز پر حادثه، از روشهای کسب آرامش استفاده کنید تا او را قبل از خواب آرام کنید.

 

 

  • به حرفهای کودک گوش دهید و بعدا” در مورد آنها گفتگو کنید:

گاهی اوقات کودک به علت اینکه مضطرب و نگران می باشد در خواب حرف می زند. به حرفهای او در شب گوش دهید و بطور اتفاقی فردای آن شب شروع به گفتگو در مورد آن موضوع کنید.

 

نتیجه گیری

 

با توجه به آنچه اشاره رفت، اگر حرف زدن کودک به تنهایی باشد جای نگرانی نیست اما اگر باعث مزاحمت خانواده می­شود می­توانید از تکنیک های بالا استفاده کنید تا از مشکلات احتمالی جلوگیری شود.

 

منابع و مآخذ

فیروزی، حسام.(1394).واکسیناسیون روانی کودک. نشر:نگاه.

گاربر،استفن.گاربر،ماریان دانیلز.فریدمن اسپیزمن،روبین .(1394). چگونه با کودکم رفتار کنم؟ (مترجمان شاهین خزعلی،هومن حسینی نیک،احمد شریف تبریزی) . تهران: انتشارات مروارید.

 

کلمات کلیدی: حرف زدن در خواب، نشانه های حرف زدن کودک در خواب، نادیده گرفتن کودک، تغییر مکان خواب کودک، جستجوی علت، گوش دادن به حرف های کودک، گفتگو با کودک.

 

ساعات كاري

شنبه 09.00 – 21.00
يكشنبه 09.00 – 21.00
دوشنبه 09.00 – 21.00
سه شنبه 09.00 – 21.00
چهارشنبه 09.00 – 21.00
پنج شنبه 09.00 – 21.00
جمعه 09.00 – 21.00

ارتباط با کلینیک دكتر محبوبه اميدي نژاد
تماس تلفني، imo، Google Meet

  • 02191012960
    02191012970
    09374540994