سکس تراپی

خانه سکس تراپی

ناهنجاری جنسی چیست و چگونه درمان می شود؟

میل جنسی یکی از اساسی ترین امیال انسان است. تقریبا همه افراد میل به فعالیت جنسی دارند و افراد زیادی به صورت منظم تخیلاتی در این زمینه دارند. فعالیت جنسی معمولا به معنای تمایل داشتن به رابطه جنسی، تحریک شدن در طول مراحل اولیه مقاربت جنسی و دستیابی به اوج لذت جنسی است. از طرف دیگر احساسات جنسی، بخش مهمی از توسعه و عملکرد روزانه ما هستند و فعالیت جنسی به رضایت از نیازهای اساسی و عملکرد جنسی ما گره خورده است و با اعتماد به نفس ما مرتبط است. اغلب مردم مجذوب رفتارجنسی غیرطبیعی دیگران شده و در مورد نرمال بودن تمایلات جنسی خود نگران اند. در رابطه با تفاوت های جنسیتی در روابط جنسی میتوان گفت بر اساس طیف گسترده ای از شاخص ها، مردان نسبت به زنان درگیری بیشتر با افکار و رفتار جنسی گزارش کرده اند.

انواع اختلال جنسی

- یادگارخواهی
- مبدل پوشی
- عورت نمایی
- تماشاگر جنسی
- اختلال مالش دوستی
- اختلال آزارجنسی کودکان(بچه بازی)
- آزارخواهی جنسی
- آزارگری جنسی

• یادگارخواهی

در این انحراف فرد از یک شی غیرزنده(مانند لباس زیر، کفش زنان یا چکمه های زنانه و غیره) لذت جنسی میبرد. به طور معمول فرد برای برانگیخته شدن جنسی به این شی نیاز دارد و بدون آن برانگیخته نمیشود. در مردان شایع است و معمولا از نوجوانی شروع می شود.

• مبدل پوشی

اختلال مبدل پوشی زمانی رخ میدهد که فرد برای رسیدن به تحریک جنسی به طور مکرر لباس جنس مخالف را میپوشد. مبدل پوشی اغلب با خودارضایی یا خیال پردازی همراه است که در آن فرد تجسم میکند که افراد هم جنس او مجذوب او به عنوان جنس مخالف شده اند. این اختلال بسیار نادر است و شیوع آن در بین مردان کمتر از 3 درصد است؛ و در زنان بسیار بسیار نادر است.

• عورت نمایی

فرد با اختلال عورت نمایی میل جنسی شدید، مکرر و تخیلات برانگیزاننده جنسی به در معرض دید قرار دادن اندام تناسلی خود به فرد دیگری(تقریبا همیشه از جنس مخالف) دارد. او همچنین ممکن است میل به انجام آن کار داشته اما به ندرت برای آغاز فعالیت جنسی با کسی که او خود را در معرض دیدش قرار داده است، تلاش کند. در موارد، او با شوکه شدن و تعجب طرف مقابل تحریک می شود.

• تماشاگر جنسی

فرد مبتلا به اختلال تماشاگرجنسی وسواس کسب ارضای جنسی از مشاهده کردن برهنگی با فعالیت جنسی کسانی را دارد که نمیدانند مورد مشاهده قرا گرفته اند. این اختلال در مردان بسیار شایع تر است. معمولا برای اشاره کردن به تماشاگر جنسی از اصطلاح "چشم چران محل" استفاده می شود.

• اختلال مالش دوستی

افراد مبتلا به اختلال مالش دوستی میل جنسی شدید، مکرر و تخیلات برانگیزاننده جنسی به لمس و مالش یک فرد ناراضی دارند. معمولا فرد در یک مکان شلوغ مانند مترو یا پیاده رو شلوغ این کار را انجام میدهد.فرد، تقریبا همیشه یک مرد است که ممکن است اندام تناسلی خود را به ران و یا باسن قربانی بمالد و یا ناحیه تناسلی یا سینه خود را به دست قربانی بمالد.

• اختلال آزارجنسی کودکان (بچه بازی)

فرد مبتلا به اختلال آزارجنسی کودکان با دیدن، لمس کردن و یا درگیری جنسی با کودکان پیش از بلوغ،(معمولا 13 ساله یا جوان تر)، ارضا جنسی میشود. برخی از افراد مبتلا به این اختلال با نوشته های شهوت انگیز درباره کودکان و یا تبلیغات لباس زیر کودکان، ارضا میشوند؛ اما برخی دیگر با تماشاکردن، نوازش کردن و یا درگیر شدن در مقاربت جنسی با کودکان ارشا میشوند. برخی از افراد با آزارجنسی کودکان تنها جذب کودکان میشوند اما برخی دیگر علاوه بر کودکان جذب بزرگسالان هم می شوند.

• آزارخواهی جنسی

ویژگی اختلال آزارخواهی علاقه مندی به کسب ارضای جنسی از طریق وارد کردن تحریک دردناک بر بدن خود، به تنهایی یا همراه شریک جنسی است. مردان و زنان مبتلا به این اختلال با وسایلی نظیر طناب پیچ کردن خود، زخمی کردن پوست با سوزن یا چاقو، یا وارد کردن شوک برقی، ارضای جنسی می شوند.

• آزارگری جنسی

این اختلال برعکس آزارخواهی جنسی است. به این صورت که فرد مبتلا به آن از وارد کردن یا میل به وارد کردن صدمه دیگری، لذت جنسی کسب میکند. دیدن یا تجسم کردن عذاب دیگری، فرد دیگر آزار را تحریک میکند. برخلاف آزارخواهی جنسی که به شریک جنسی نیاز ندارد، فرد آزارگر جنسی، برای اجرا شدن تخیلات جنسی آزارگرانه، به شریک جنسی نیاز دارد.

علل اختلال جنسی چیست؟

• علل فیزیکی

بسیاری از بیماری‌های فیزیکی مانند دیابت، بیماری قلبی و عروقی (رگ‌های خونی)، اختلالات عصبی، عدم تعادل هورمونی، بیماری‌های مزمن مانند نارسایی کلیه یا کبد و اعتیاد به الکل و سوء مصرف مواد می‌توانند باعث ایجاد مشکلات و اختلال در عملکرد جنسی شوند. علاوه بر این، عوارض جانبی برخی داروها، از جمله برخی داروهای ضد افسردگی هم می‌تواند روی عملکرد جنسی تأثیر بگذارد.

• علل روانشناختی

شامل، نگرانی در مورد عملکرد جنسی، مشکلات زناشویی، استرس و اضطراب، افسردگی، احساس گناه، نگرانی در مورد تصویر بدن و اثرات ترومای جنسی در گذشته

درمان اختلال جنسی

درمان افراد مبتلا به ناهنجاری های جنسی خیلی سخت است، زیرا این افراد اغلب مایل نیستند رفتار لذت بخش خود را ترک کنند یا خجالت میکشند کمک بخواهند.مداخله های پزشکی که عموما به کار رفته اند، تجویز داروهایی نظیر داروهای افسردگی، یازدارنده های جذب مجدد گرینشی سروتونین و هورمون ها را در بردارند که هدف همه آنها کاهش دادن میل جنسی افراد است. گروه درمانی روشی دیگر برای کمک به افراد دارای این اختلال است به طوری که افراد مبتلا به مشکلات مشابه، تجربیات و اقدامات خود را برای کسب کنترل شخصی، با یکدیگر در میان میگذارند. علاوه بر این درمان زناشویی خانوادگی نیز توصیه میشود. فنون شناختی-رفتاری که کمک به تغییر باورها و عقاید مراجع کننده شود کمک کننده است.

ساعات کاری

شنبه 09.00 – 21.00
يكشنبه 09.00 – 21.00
دوشنبه 09.00 – 21.00
سه شنبه 09.00 – 21.00
چهارشنبه 09.00 – 21.00
پنج شنبه 09.00 – 21.00
جمعه 09.00 – 21.00

ارتباط با کلینیک دكتر محبوبه اميدي نژاد
تماس تلفني، imo، Google Meet

  • 02191012960
    02191012970
    09192058544