کودکم درسهایش را تمرین نمی کند

کودکم درسهایش را تمرین نمی کند

رفتارهای آزاردهنده ای از کودکان که همه روزه تکرار می­شود و نیازمند توجه مداوم و برخورد سنجیده است، والدین را بیش از رفتارهای دیگر کودک خسته می­کند. نه تنها خود این رفتارها شما را از کوره به در می­برد، بلکه روز را نیز با احساس ناراحتی در مورد این که رابطه خوبی بین شما و کودکتان برقرار نیست، به پایان می­برید. در این مقاله راهکارهایی برای تمرین ننوشتن کودکتان ارائه خواهیم داد.

 

راهکار

  • علایق و توانایی‌های کودک را با هم منطبق کنید: برای او انتخاب‌های مناسبی فراهم کنید و به او اجازه دهید که خودش انتخاب کند. قبل از این که تصمیمی بگیرید، مطالعه و بررسی کنید. نوارها یا کتاب‌هایی را از کتابخانه بگیرید که مهارت‌های جدیدی را به کودک معرفی می‌کند. در مورد حالات ممکن، انتخاب‌ها، کلاس‌ها و مربی‌ها با معلم‌ها و والدین دیگر گفتگو کنید. تا هنگامی که کودک موقعیت‌های مختلف را ندیده است و هنوز برای فعالیتی که واقعا او را به هیجان آورده، آماده نیست، تصمیم قطعی نگیرید.
  • کودک باید آمادگی جسمی و روحی یک فعالیت را داشته باشد. سن نمی‌تواند معیار سنجش باشد زیرا هر کودکی در سن خاصی، از نظر فکری بالغ می‌شود.
  • معلم مناسب را پیدا کنید: شاید مهمترین جزء موفقیت در یادگیری، بعد از این که علاقه و استعداد کودک معلوم شد، تطبیق کودک با یک معلم یا کلاس مناسب است. بنابراین، به راحتی کودک خود را نزد معروف‌ترین مربی شهر یا کلاسی که بچه همسایه‌تان می‌رود، نفرستید. خودتان در این مورد بررسی کنید.
  • در مورد سوابق معلم تحقیق کنید. با والدین کودکان دیگری که نزد او درس می‌گیرند، مشورت کنید.
  • ملاقاتی ترتیب دهید که در آن، شما (والدین)، معلم و کودک حضور داشته باشید و طی آن، بررسی کنید که چطور با کودک شما رفتار می‌کند.
  • در صورت امکان معلم را در هنگام درس دادن زیر نظر بگیرید. آیا او از روش‌های مثبت استفاده می‌کند؟ آیا تا حدی شوخ‌طبع است؟ آیا به موضوعی که درس می‌دهد عشق می‌ورزد و آیا می‌تواند این احساس را منتقل کند؟ آیا نسبت به شاگردان خود با دید مثبت نگاه می‌کند؟ آیا به آنها انگیزه نواختن پیانو می‌دهد؟
  • این سوالات را با معلم کودک مطرح کنید: آیا معلم در مورد پیشرفت کودک با شما صحبت خواهد کرد؟ آیا کودک اجازه خواهد داشت که در موقع مناسب، خودش قطعاتی از موسیقی یا کنسرت را انتخاب کند؟ آیا کودک فرصت این را خواهد داشت که کارش را ارائه کند یا نمایش دهد؟ آیا بازدید یا مسابقه‌های برنامه‌ریزی شده در برنامه معلم قرار دارند؟ چند کودک در هر کلاس خواهد بود؟
  • شهریه معلم، زمان‌بندی پرداخت شهریه و زمان‌بندی کلاس‌ها و…. را بررسی کنید.
  • یک جدول بکشید و آن را همراه یک زمان‌سنج تایمر یا ساعت در جایی که او تمرین می‌کند، نصب کنید. این کار به عنوان یک عامل انگیزه بخش عمل می‌کند تا او ساعاتی را که صرف تمرین می‌کند، افزایش دهد. او را وادار کنید که هر روز دقایقی را که صرف تمرین کرده است، یادداشت کند. نقاط را به وسیله خطوط به هم وصل کنید تا نمایانگر افزایش یا کاهش زمان تمرین‌ها باشد.
  • از زمان‌سنج (تایمر) استفاده کنید. استفاده از یک تایمر به کودک کمک می‌کند تا بفهمد چه مدت مشغول تمرین بوده است و اگر آن را روی مدت زمانی که برای تمرین در نظر گرفته شده است تنظیم کند، با به صدا درآمدن زنگ متوجه می‌شود که باید از تمرین دست بکشد.
  • کار کودک را با تقویت مثبت پاداش دهید. بعد از این که کودک تمرین کردن را به پایان رسانید، به او اجازه دهید کاری را که دوست دارد، انجام دهد.
  • پیشرفت کودک را تحسین کنیددر ابتدا می­توانیم اقدام به عمل مطلوب را تحسین کرد(تکلیف نوشتن).

در این قسمت می­توانید طول مدت رفتار خوب را تقویت کرد زیرا گاهی رفتار مورد نظر طوری است که نمی­توان به آسانی آن را به اجزای کوچک تر تقسیم کرد و همچنین پیشرفت تدریجی آن هم محسوس نیست.

بیشتر وقت ها، به خصوص در مورد مهارت های بدنی، احساس توانایی در انجام دان مهارتی، خود به عنوان پاداشی برای تقویت آن رفتار به کار می­رود.وقتی کودکی می­بیند می­تواند کاری را انجام دهد که پیش از آن نمی­توانسته است آن را انجام بدهد.وقتی که توانایی انجام دادن آن کار را می­یابد، این توانایی خود نقش تقویت کننده ای قوی را دارد.

 

نتیجه گیری

با توجه به آنچه اشاره رفت، راهکارهایی برای غلبه بر این مشکل روزمره آزاردهنده ارائه دادیم با اینکه غلبه کردن بر آنها نیازمند زمان، بردباری، و کار درازمدت است، تلاش های شما برای تمام اعضاء خانواده مفید واقع خواهد شد.

 

منابع و مآخذ

کرومبولتز، جان دي، کرومبولتز، هلن بی. (1393). تغيير دادن رفتارهاي کودکان و نوجوانان. (ترجمه يوسف کريمي). تهران: انتشارات فاطمي.

گاربر،استفن.گاربر،ماریان دانیلز.فریدمن اسپیزمن،روبین .(1394). چگونه با کودکم رفتار کنم؟ (مترجمان شاهین خزعلی،هومن حسینی نیک،احمد شریف تبریزی) . تهران: انتشارات مروارید.

 

کلمات کلیدی: انطباق علایق و توانایی‌های کودک، پیدا کردن معلم مناسب ، آمادگی جسمی و روحی،تحقیق در مورد سوابق معلم، کشیدن جدول ، تحسین کودک،استفاده از تقویت مثبت، استفاده از زمان‌سنج (تایمر).

ساعات كاري

شنبه 09.00 – 21.00
يكشنبه 09.00 – 21.00
دوشنبه 09.00 – 21.00
سه شنبه 09.00 – 21.00
چهارشنبه 09.00 – 21.00
پنج شنبه 09.00 – 21.00
جمعه 09.00 – 21.00

ارتباط با کلینیک دكتر محبوبه اميدي نژاد
تماس تلفني، imo، Google Meet

  • 02191012960
    02191012970
    09374540994