تصحيح بيش از حد براي كودكان

چگونه از"تصحیح بیش از حد" استفاده کنیم؟

علاوه بر به کارگیری روش های تنبیه، استفاده از روش دیگری به شما کمک خواهد کرد تا امیال یا خواسته های کودکتان را کنترل کنید. در این روش، از پیامدهای طبیعی برای شکستن عادات ناپسند و آموزش رفتارهای مناسب به‌طور همزمان استفاده می‌شود.

 

تصحیح بیش از حد برای کودکان

 

تصحیح بیش از حد برای کودکان روش بسیار موثری به جای تنبیه بدنی، فریاد زدن و سرزنش کردن کودک یا انواع دیگر تنبیه برای تغییر رفتارهای ناشایست، محسوب می‌شود. این روش برای رفتارهای آزار دهنده شایع و عادت عصبی جدی‌تر یا حتی رفتارهای ناهنجار بسیار موثر است.

 

راهکارهایی برای تصحیح بیش از حد

 

  • کودک را وادار کنید تا اشتباه خود را جبران کند

برای نمونه: دیوار را تمیز کند، لباس‌ها را از روی زمین جمع کند، به خاطر گاز گرفتن عذرخواهی کند.

  • کودک را مجبور کنید تا روی رفتارهای مثبت تمرین کند

برای نمونه اگر صدایش می‌کنید، ولی او از توی حیاط جواب می‌دهد، مجبورش کنید مدتی در حیاط بماند و بعد وقتی دوباره صدایش کردید و او وارد اتاق شد، از او بخواهید برای جبران اشتباهش ده بار این کار را تکرار کند. از این روش می‌توانید در موقعیت‌های مختلف استفاده کنید.

  • جلسات تمرین را زیر نظر بگیرید

این کار ممکن است کمی زمان ببرد، اما به نتیجه‌اش می‌ارزد.

  • در صورت لزوم از هدایت دستی استفاده کنید

اگر کودک در برابر این تمرین‌ها مقاومت می‌کند، با دست هدایتش کنید تا اعمال صحیح را انجام دهد. اگر اسباب بازی‌ها را جمع نمی‌کند، دست‌هایش را بگیرید و مانند آدم ماشینی هدایتش کنید تا اسباب بازی‌ها را جمع‌آوری کند و در جای درست بگذارد. گریه، بداخلاقی یا مقاومت او را نادیده بگیرید. خونسرد باشید. تا وقتی که کار انجام شود یا کودک خودش شروع به انجام آن کند، قاطع باشید.

  • حرف‌شنوی کودک را بستایید و آن را تقویت کنید

در صورتی که کودک رفتار شایسته‌ای در پیش گرفت، اجازه دهید از رضایت شما آگاه شود. با دست و دلبازی او را تحسین کنید و به خاطر پیشرفتش یک پاداش کوچک به او بدهید.

  • در برابر درخواست‌های کودکی که می‌خواهد تکلیفش را برایش انجام دهید، مقاومت کنید

قاطع باشید. هیچ‌گاه خودتان شروع به تمیز کردن دیوار یا جمع کردن اسباب بازی‌ها نکنید. در غیر این صورت، تمام رشته‌هایتان پنبه خواهد شد!

 

و اما شما میتوانید از این تکنیک هم استفاده کنید:

 

شما میتوانید به ازای هر سه خواسته ای که کودک دارد، به یکی از آن ها جواب مثبت بدهید. یعنی بی چون و چرا آن را قبول کنید. در واقع با این کار به او به اندازه ای توجه مثبت نامشروط خواهید کرد.به خواسته دوم جواب منفی بدهید و بر سر حرف خود بمانید. این کار به کودک یاد میدهد که باید گاهی صبر کند و همیشه امکان دریافت هر چه را که میخواهد، وجود ندارد. این کار در درازمدت مفهوم شکست را به کودک آموزش میدهد.

برای خواسته سوم کودک شرط قرار دهید، شرطی که فاعل آن خود کودک باشد. یعنی از کودک میخواهیم که کار خاصی را انجام دهد تا او را به خواسته اش برسانیم. فراموش نکنید همیشه ابتدا کودک باید رفتار مورد نظر را انجام دهد، بعد خواسته اش برسد و نه اینکه ابتدا به خواسته اش برسد، بعد حاضرشود رفتار مورد نظر شما را انجام دهد. اجرای این قوانین از 2 سالگی میتواند شما را در جهت قانون مند شدن بیشتر کودک در سنین بالاتر یاری دهد.

 

نتیجه گیری

 

براساس این روش، از کودک می‌خواهید رفتار ناشایست خود را اصلاح کند و در انجام این تکلیف بکوشد. تاکید و اصرار بر جبران رفتار نابهنجار مانند یک پادزهر عمل می‌کند، به‌طوری که کودک دیگر نمی‌خواهد آن رفتار ناپسند را مرتکب شود. در این هنگام باید مقاومت، گریه و بداخلاقی کودک را تا به آخر نادیده گرفت. البته این روش ممکن است برایتان آسان نباشد، ولی ضروری است.

 

منابع و مآخذ

 

تبریزی، علیرضا.(1393). رفتاردرمانی(روش هایی برای تغییر سریع رفتار کودکان 4تا11ساله).تهران: انتشارات فراروان

گاربر،استفن.گاربر،ماریان دانیلز.فریدمن اسپیزمن،روبین .(1394). چگونه با کودکم رفتار کنم؟ (مترجمان شاهین خزعلی،هومن حسینی نیک،احمد شریف تبریزی) . تهران: انتشارات مروارید

 

کلمات کلیدی

 تصحیح بیش از حد برای کودکان،تقویت حرف شنوی کودک، تمرین کودک بر روی رفتارهای مثبت، جبران اشتباه توسط کودک، مقاومت در برابر درخواست های نابجای کودک

 

ساعات كاري

شنبه 09.00 – 21.00
يكشنبه 09.00 – 21.00
دوشنبه 09.00 – 21.00
سه شنبه 09.00 – 21.00
چهارشنبه 09.00 – 21.00
پنج شنبه 09.00 – 21.00
جمعه 09.00 – 21.00

ارتباط با کلینیک دكتر محبوبه اميدي نژاد
تماس تلفني، imo، Google Meet

  • 02191012960
    02191012970
    09374540994